Historie

The Happy Brothers

realisatie: Fase2 http://www.fasetwee.nl

<

Sies de Jong was 14 jaar toen hij in Joure op gitaarles ging en van Robbie Stam een paar akkoorden leerde.


Broer Geert de Jong vertelt. Het leek mij ook wel leuk. En zo kwam het dat wat Sies leerde, hij dit weer doorgaf aan mij.

Sies had inmiddels een mooie Framus gitaar gekocht en dan weet je wel hoe het gaat, zo’n ding moest ik natuurlijk ook hebben.


We voelden ons geweldig en dus lag de naam ‘The Happy Brothers’ voor de hand. Ons eerste optreden was in ‘Ons Gebouw’ in Sneek in een programma van Radio Luxemburg met de liedjes ‘Please Help Me I’m Falling’ en ‘It’s Now Or Never’.


Ik weet van mezelf nog dat ik daar met knikkende knieën op het podium stond met vreselijk veel mensen voor me. Bekende artiesten traden daar op, zoals Peter Koelewijn en z’n Rockets, Anneke Grönloh, en vele andere. In die tijd voelden we ons erg aangesproken door liedjes van The Everly Brothers, Paul Anka, en ook Cliff Richard.


We hebben vroeger veel opgetreden bij Talenten-jachten en Amateur avonden en als we dan de publieksprijs wonnen, kon onze avond niet meer stuk.


We maakten wel wat mee. Ik herinner me ook nog optredens met ‘De Mounties’ die na afloop stomdronken weer vertrokken. En bij een optreden in een tent in Steenwijk werd iemand die achter ons zat doodgestoken met een mes… Daar moet je niet te lang bij stilstaan...


In 2003 hebben we een CD opgenomen ‘Songs Back in Time’. Met, zoals de naam al zegt, liedjes van vroeger. Broer Jan doet nu inmiddels ook alweer een kleine 10 jaar mee en dan heb je toch weer een hele andere setting en broers zijn we, dus de naam ‘The Brothers’ leek ons logischer.


Maar voor het reünieconcert op 24 okt. nog een keertje onder de originele naam The Happy Brothers. Ons repertoire is nog steeds niet gewijzigd... sixties en countrysongs.Sies de Jong. Johnny Bakker, Geert de Jong, Piet van der Valk en Jan Popma [vlnr] in de beatband ‘The Hogs’.

De in 2003 uitgebrachte CD ‘Songs Back in Time’.

The Happy Brothers tijdens het reünie-concert ‘Herinnert u zich deze nog..?’ op 30 maart 2013 in Joure

Ook hiervan verscheen een prachtige DVD., waarvan er nog enkele beschikbaar zijn. Deze DVD is hier te bestellen.

RC Historie