The Doors

tribute by Doors in Concert

The Doors in Concert is the closest thing you will get!


Ga mee op een tijdreis naar de sixties. Zesenveertig jaar na de tragische dood van Jim Morrison is één van de beste tribute bands van The Doors te zien bij het Reünieconcert. The Doors in Concert herdenken de legendarische frontman en vieren zijn muzikale erfenis en poëzie. Sluit je ogen en ga terug in de tijd van de Whiskey A Go Go in 1966. Uiteraard zullen klassiekers als Light My Fire, When The Music's Over, Riders On The Storm en The End niet ontbreken.


The Doors in Concert is afkomstig uit Nederland en wordt wereldwijd beschouwd als één van de beste tribute shows van deze rockhelden uit de jaren ’60. De band komt niet alleen muzikaal heel dicht in de buurt van het origineel, maar ook qua uiterlijk, performance en magie voelt het alsof je bij een concert in de sixties bent beland.


Authentiek tot in de details


Om de authentieke sound van The Doors te creëren, spelen de muzikanten op identieke instrumenten als de originele bandleden. De zanger klinkt als Jim Morrison en lijkt ook als twee druppels water op deze legendarische rauwe frontman. De toetsenist is in speelwijze en uiterlijk een kopie van Ray Manzarek. Hij speelt het kenmerkende Gibson G101-orgel en de Fender Rhodes Piano Bass. De gitarist heeft de markante Robby Krieger-looks en doet het publiek versteld staan met zijn virtuoze flamenco-achtige spel op de typische vintage Gibson SG. Tot slot vertoont de drummer achter zijn Ludwig drumkit een onwaarschijnlijke gelijkenis met de jazzy John Densmore. Ook de rest van de stage setup is met zorg samengesteld: ElectroVoice EV676-microfoons, een Fender Rhodes piano, oude Fender amps en zachte bottle necks voor die kenmerkende slidegitaar sound. Ieder detail ademt toewijding, authenticiteit en professionaliteit.


Is everybody in? The ceremony is about to begin!


Band: Danny van Veldhuizen (zang), Willem Vonhof (toetsen), Gandert De Boo (gitaar), Bobby Baudoin (percussie)